Cukrářka nám prozradila tajnou přísadu, která udělá těsto na sladké dobroty ještě chutnějším a vláčnějším. Těsto Vám poroste doslova pod rukama! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Tomáš, 02. 10. 2024

Objevte tajemství, které promění vaše dezerty na jemné a nadýchané pokrmy! Tento recept na koblihy (nebo lívance či muffiny) obsahuje překvapivou ingredienci – vodku. Přidejte ji do těsta a zjistíte, jak moc může ovlivnit konečný výsledek.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte sůl, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vodku. Postupně vmíchejte prosátou mouku a jedlou sodu.
  • Vypracování těsta: Vypracujte jednotné těsto. Pokud je příliš řídké, přidejte více mouky, aby mělo správnou konzistenci. Těsto rozválejte na tloušťku ½ cm.
  • Tvarování: Z těsta vyřízněte libovolné tvary (např. kolečka, čtverce).
  • Smažení: Smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  • Podávání: Po osmažení posypte práškovým cukrem a podávejte.

Připravte si tyto lahodné koblihy a užijte si jejich nadýchanou strukturu! Přejeme vám dobrou chuť! 😊