Čokoládový koláč s džemem a čokoládovou polevou: Celý plech nám doma nevydrží ani jeden den! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 05. 11. 2024

Pokud máte chuť na výborný čokoládový koláč, který se sní rychlostí blesku, vyzkoušejte tento rodinný recept! Těsto je lehké jako obláček a čokoládová poleva nepraská, když ji krájíte. U nás doma nevydrží ani půl dne, a navíc je nenáročný na přípravu, takže ho zvládne i začátečník.

Pro 12 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte sypké ingredience: prosejte mouku, přidejte krupici, krystalový a vanilkový cukr a prášek do pečení. Vše dobře promíchejte. Na závěr přidejte vodu a směs zabalte do fólie. Nechte odležet v chladničce asi 2-3 hodiny, nebo klidně přes noc.
  • Přidání dalších ingrediencí: Po odležení směsi přidejte olej a kakao, a důkladně vymíchejte. Podle chuti přidejte rozinky, ořechy nebo kousky hořké čokolády.
  • Pečení: Připravte si plech, který vytřete máslem a vysypte moukou. Nalijte do něj těsto a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi 40-50 minut. Koláč zkontrolujte dřevěnou špejlí; pokud na ní nezůstane žádný těsto, je hotovo.
  • Dokončení: Po upečení natřete na vrch oblíbený džem. Můžete ho posypat grankem nebo polít čokoládovou polevou. Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky.

Závěr

Dobrou chuť! Pokud se vám tento recept líbí, neváhejte ho sdílet s přáteli a rodinou. Děkujeme za vaši podporu a nezapomeňte nás podpořit kliknutím na LIKE 🙂.