Čokoládový dort recept

Ingredience

  • 1 balíček dlouhých piškotů (200g)
  • 2 balíčky čokoládového pudinku
  • 800 ml mléka
  • 100 g másla
  • 5 PL krystalového cukru
  • 100-150 ml kávy
  • 200 ml smetany na šlehání
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1.   Zalijeme si kávu, ať už instantní, nebo zrnkovou. Samozřejmě pokud zrnkovou, tak kávu přecedíme.
  2. Puding si připravíme podle návodu s přidáním cukru a mléka.
  3. Pudink necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
  4. Smetanu na šlehání vymícháme na tuhou pěnu.
  5. Piškoty ponamáčame ve vychladlé kávě a část z nich navrstvíme na spodek formy.
  6. Na piškoty navrstvíme náš čokoládový krém a na něj vrstvu šlehačky.
  7.   Znovu položíme vrstvu piškotů a celkový proces opakujeme, dokud se nám neminou přísady s tím, že poslední vrstvu by měla tvořit šlehačka.
  8. Posypeme kakaovým práškem a necháme ztuhnout v lednici na 2-3 hodiny, ale nejlépe na celou noc.
  9. Dobrou chuť.