V mixéru rozmixujte sušenky, ke kterým přidejte 150 g rozpuštěného másla a pořádně zapracujte.
Sušenkové směs navrstvíme do dortové formy i na boky.
Dejte vychladit do lednice.
2 PL smetany, třtinový cukr a zbytek másla (20 g) zahřejte tak, aby se vše řádně rozpustilo a smíchalo.
V jiném hrnci rozpusťte čokoládu a další 2 lžíce smetany.
Želatinu rozpusťte dle obvyklého návodu.
Práškový cukr smíchejte s mascarpone, přidejte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatinu a nakonec ušlehaný zbytek šlehačky.
Vzniklou směs rozdělte na polovinu – první půlku navsrtvite na sušenkový základ a polijte polovinou čokoládové polevy a polovinou cukrové polevy. Krém můžete trošku proříznout nožem, aby poleva stekla níže.
Navrstvěte druhou polovinu krému a opět zalijte oběma polevami.
Vršek ozdobte nasekanou čokoládou nebo tyčinkami Mars a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.