Čokoládový cheesecake recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 7 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 21. 11. 2018

Pro 7 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. V mixéru rozmixujte sušenky, ke kterým přidejte 150 g rozpuštěného másla a pořádně zapracujte.
      Sušenkové směs navrstvíme do dortové formy i na boky.
    2. Dejte vychladit do lednice.
    3. 2 PL smetany, třtinový cukr a zbytek másla (20 g) zahřejte tak, aby se vše řádně rozpustilo a smíchalo.
    4. V jiném hrnci rozpusťte čokoládu a další 2 lžíce smetany.
    5. Želatinu rozpusťte dle obvyklého návodu.
    6. Práškový cukr smíchejte s mascarpone, přidejte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatinu a nakonec ušlehaný zbytek šlehačky.
    7. Vzniklou směs rozdělte na polovinu – první půlku navsrtvite na sušenkový základ a polijte polovinou čokoládové polevy a polovinou cukrové polevy. Krém můžete trošku proříznout nožem, aby poleva stekla níže.
    8. Navrstvěte druhou polovinu krému a opět zalijte oběma polevami.
    9. Vršek ozdobte nasekanou čokoládou nebo tyčinkami Mars a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor