Čokoládový cheesecake. Dezert, po kterém se jen tak zapráší recept

4.7
(52)

  • Snadné na přípravu
  • 7 porcí
  • 180 minut
Tomáš, 28. 05. 2024

Pro 7 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • V mixéru rozmixujte sušenky, ke kterým přidejte 150 g rozpuštěného másla a pořádně zapracujte.
  • Sušenkové směs navrstvíme do dortové formy i na boky.
  • Dejte vychladit do lednice
  • 2 PL smetany, třtinový cukr a zbytek másla (20 g) zahřejte tak, aby se vše řádně rozpustilo a smíchalo.
  • V jiném hrnci rozpusťte čokoládu a další 2 lžíce smetany.
  • Želatinu rozpusťte dle obvyklého návodu.
  • Práškový cukr smíchejte s mascarpone, přidejte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatinu a nakonec ušlehaný zbytek šlehačky.
  • Vzniklou směs rozdělte na polovinu – první půlku navrstvíme na sušenkový základ a polijte polovinou čokoládové polevy a polovinou cukrové polevy. Krém můžete trošku proříznout nožem, aby poleva stekla níže.
  • Navrstvěte druhou polovinu krému a opět zalijte oběma polevami.
  • Vršek ozdobte nasekanou čokoládou nebo tyčinkami Mars a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.