Čokoládový cheesecake. Dezert, po kterém se jen tak zapráší recept
- Snadné na přípravu
- 7 porcí
- 180 minut
Pro 7 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- V mixéru rozmixujte sušenky, ke kterým přidejte 150 g rozpuštěného másla a pořádně zapracujte.
- Sušenkové směs navrstvíme do dortové formy i na boky.
- Dejte vychladit do lednice
- 2 PL smetany, třtinový cukr a zbytek másla (20 g) zahřejte tak, aby se vše řádně rozpustilo a smíchalo.
- V jiném hrnci rozpusťte čokoládu a další 2 lžíce smetany.
- Želatinu rozpusťte dle obvyklého návodu.
- Práškový cukr smíchejte s mascarpone, přidejte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatinu a nakonec ušlehaný zbytek šlehačky.
- Vzniklou směs rozdělte na polovinu – první půlku navrstvíme na sušenkový základ a polijte polovinou čokoládové polevy a polovinou cukrové polevy. Krém můžete trošku proříznout nožem, aby poleva stekla níže.
- Navrstvěte druhou polovinu krému a opět zalijte oběma polevami.
- Vršek ozdobte nasekanou čokoládou nebo tyčinkami Mars a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.
Podobné recepty
Další receptyDomácí čokoládový dort už nemůže být snadnější! K jeho přípravě stačí jen 5 minut!
Čokoládové
40 minut