Čokoládový cheesecake recept

Ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 170 g másla
  • 250 g kakaových BeBe sušenek "Rodinné"
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 2 Pl třtinového cukru
  • 3 lžičky želatiny
  • 60 g tyčinky Mars
  • 110 g moučkového cukru
  • 60 ml vody
  • 50 g mléčné čokolády
7x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmixujte sušenky, ke kterým přidejte 150 g rozpuštěného másla a pořádně zapracujte.
    Sušenkové směs navrstvíme do dortové formy i na boky.
  2. Dejte vychladit do lednice.
  3. 2 PL smetany, třtinový cukr a zbytek másla (20 g) zahřejte tak, aby se vše řádně rozpustilo a smíchalo.
  4. V jiném hrnci rozpusťte čokoládu a další 2 lžíce smetany.
  5. Želatinu rozpusťte dle obvyklého návodu.
  6. Práškový cukr smíchejte s mascarpone, přidejte nahrubo nasekané tyčinky Mars, želatinu a nakonec ušlehaný zbytek šlehačky.
  7. Vzniklou směs rozdělte na polovinu – první půlku navsrtvite na sušenkový základ a polijte polovinou čokoládové polevy a polovinou cukrové polevy. Krém můžete trošku proříznout nožem, aby poleva stekla níže.
  8. Navrstvěte druhou polovinu krému a opět zalijte oběma polevami.
  9. Vršek ozdobte nasekanou čokoládou nebo tyčinkami Mars a dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky.