Chutné vepřové řízky naklepané den předem a naložené v dokonalé směsi recept
- Snadné na přípravu
- 5 porcí
- 0 minut
Pro 5 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- V misce si připravíme marinádu: vyšleháme vejce, přidáme kysanou smetanu, sůl, kari koření, prolisovaný česnek, solamyl a vše spolu dobře vymícháme.
- Vepřové maso omyjeme, pokrájíme na menší řízky a namočíme do připravené marinády.
- Odložíme do chladu, nejlépe na celou noc, aby se do masa dostaly všechny chutě z marinády.
- Na druhý den do misky nastrouháme tvrdý sýr, smícháme se strouhankou a v této směsi obalujeme řízky vybrány z marinády.
- Vysmažíme je na oleji, necháme na papírovém ubrousku okapat a podáváme.
Podobné recepty
Další recepty
Znojemská pečeně podle Kluků v akci: hovězí na okurkách s bohatou omáčkou
hlavní chody
135 minut

Lahodné pečené vepřové koleno: měkké maso, česneková vůně a křupavá kůžička
hlavní chody
180 minut