Chutné česnekové brambory s máslem a bylinkami! recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 45 minut
Brambory jsou jednou z nejuniverzálnějších surovin, které máme v kuchyni. Dnes vám představíme recept na křupavé česnekové brambory, který vás překvapí svou chutí a jednoduchou přípravou. Kombinace česneku, bylinek a křupavých brambor je prostě dokonalá. Přesvědčte se sami!
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Vaření brambor: Nejdříve si umyjeme brambory a vaříme je do měkka.
- Příprava česnekové omáčky: Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme česnekovou omáčku. V míse smícháme máslo, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, krájenou petrželku a strouhaný sýr. Můžeme dochutit solí podle chuti.
- Příprava brambor: Po uvaření brambory nakrájíme na plátky.
- Pečení: Plátky brambor dáme na vymazaný plech a každý kus potřeme česnekovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 10–15 minut, dokud nejsou brambory křupavé a zlatavé.
- Servírování: Po upečení servírujeme a užíváme si dokonalou chuť!
Podobné recepty
Další receptyTyhle máslové brambory jsou připraveny během několika minut! A chutnají skvěle!
Brambory
40 minut