Chutné česnekové brambory s máslem a bylinkami! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Tomáš, 04. 10. 2024

Brambory jsou jednou z nejuniverzálnějších surovin, které máme v kuchyni. Dnes vám představíme recept na křupavé česnekové brambory, který vás překvapí svou chutí a jednoduchou přípravou. Kombinace česneku, bylinek a křupavých brambor je prostě dokonalá. Přesvědčte se sami!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Vaření brambor: Nejdříve si umyjeme brambory a vaříme je do měkka.
  • Příprava česnekové omáčky: Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme česnekovou omáčku. V míse smícháme máslo, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, krájenou petrželku a strouhaný sýr. Můžeme dochutit solí podle chuti.
  • Příprava brambor: Po uvaření brambory nakrájíme na plátky.
  • Pečení: Plátky brambor dáme na vymazaný plech a každý kus potřeme česnekovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 10–15 minut, dokud nejsou brambory křupavé a zlatavé.
  • Servírování: Po upečení servírujeme a užíváme si dokonalou chuť!

Křupavé česnekové brambory jsou ideální jako příloha k různým pokrmům nebo jako samostatné jídlo. Nezapomeňte recept sdílet s přáteli – určitě si ho zamilují!

Pečené křupavé brambory recept

Brambory
40 minut
4.9
(53)
13. 06. 2024 Tomáš