Chuť tohoto lehoučkého tvarohového koláče vás vrátí zpět do dětství. Připravíte si ho takto recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 60 minut
Tento tvarohový koláč je naprosto fantastický svou lehkostí a jemnou chutí, která vás vrátí zpět do dětství. Vůně čerstvě upečeného koláče a tvarohu vám možná připomene chvíle strávené u babičky. Navíc jeho příprava je velmi jednoduchá a těsto se vůbec nenechává kynout. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: Žloutky vyšleháme s máslem do pěny. K této směsi přidáme mléko, droždí, krystalový cukr, mouku a dobře promícháme.
- Rozdělení těsta: Těsto rozdělíme na dvě části. Plech vyložíme pečícím papírem a na dno naneseme první polovinu těsta.
- Příprava tvarohové náplně: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně zašleháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a kůru z citronu.
- Spojení těsta a náplně: Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na první vrstvu těsta. Na vrch přidáme druhou polovinu těsta.
- Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30-40 minut, dokud nebude krásně zlatavý.
- Dokončení: Po upečení necháme koláč vychladnout a podáváme.
Podobné recepty
Další receptyToto je jeden z nejlepších koláčů mé babičky podle receptu z roku 1960
dezerty
70 minut
Jednoduchý zákusek pro každou příležitost! Každý kdo ho ochutná, si ihned ptá recept
dezerty
65 minut