Chuť tohoto lehoučkého tvarohového koláče vás vrátí zpět do dětství. Připravíte si ho takto recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 16. 12. 2024

Tento tvarohový koláč je naprosto fantastický svou lehkostí a jemnou chutí, která vás vrátí zpět do dětství. Vůně čerstvě upečeného koláče a tvarohu vám možná připomene chvíle strávené u babičky. Navíc jeho příprava je velmi jednoduchá a těsto se vůbec nenechává kynout. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat!

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Žloutky vyšleháme s máslem do pěny. K této směsi přidáme mléko, droždí, krystalový cukr, mouku a dobře promícháme.
  • Rozdělení těsta: Těsto rozdělíme na dvě části. Plech vyložíme pečícím papírem a na dno naneseme první polovinu těsta.
  • Příprava tvarohové náplně: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně zašleháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a kůru z citronu.
  • Spojení těsta a náplně: Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na první vrstvu těsta. Na vrch přidáme druhou polovinu těsta.
  • Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30-40 minut, dokud nebude krásně zlatavý.
  • Dokončení: Po upečení necháme koláč vychladnout a podáváme.

Tento tvarohový koláč je skvélé volbou pro víkendovou pohodu a potěší každého, kdo má rád sladké a zároveň lehké dezerty. Užívejte si tuto jednoduchou a chutnou pochoutku!