Česnekoví šneci recept

Ingredience

  • 400 gramů mouky
  • droždí
  • trochu cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 gramů másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • bylinky
  • 1 žloutek na potření
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej.
  2. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou.
  3. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.
  4. Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu.
  5. V misce si smíchejte bylinky, přelisované stroužky česneku a změklé máslo.
  6. Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně.
  7. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.
  8. Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou.
  9. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia.
  10. Šneky pečte 20 až 25 minut.