Plech na pečení nebo formu zlehka vymažte rostlinným olejem a dejte stranou.
květák zbavte zelených listů a dřevnatých stonků a umyjte jej
V středně velké míse smíchejte jogurt, kůru a šťávu z limetky, chilli, kmín, česnek, kari, sůl a koření.
Dejte květák do mísy a štětcem nebo rukama ho potřete ze všech stran jogurtovou marinádou.
Položte květák na připravený plech a v předehřáté troubě pečte 30 – 40 minut, než bude povrch suchý a zlehka opečený a hnědý. Z marinády se stane kůrka na povrchu květáku.
Nechte květák 10 minut vychladnout. Servírujte nakrájený na výřezy (jako koláč).
Podávejte nejlépe s zeleným salátem
Květák pečený pouze v troubě je ve fmále tvrdší. Tak to má být. Pokud chcete mít květák po upečení měkký, cca 10 minut ho předvařte.
Tip: Pokud vám zůstala marináda, uložte ji v misce do lednice, kde vydrží 3 dny. Použijte ji na maso, ryby nebo zeleninu.