Carské karbanátky z trouby: Toto jídlo z mletého masa zastíní všechna ostatní, hotové je raz dva! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Tento recept na karbanátky z mletého masa je naprosto vynikající a zastíní všechna ostatní jídla z mletého masa. Je jednoduchý na přípravu a výsledná chuť je prostě neporazitelná. Jakmile je jednou vyzkoušíte, budete je dělat už jen takto!

Pro 4 porce

Ingredience

Na karbanátky:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava karbanátků: Chléb namočte do 100 ml mléka, vyždímejte ho a přidejte do masové směsi (smíchejte vepřové a kuřecí mleté maso). Přidejte nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Do směsi přilijte i zbylé mléko a dobře promíchejte, až vznikne jednotná hmota. Pokud je směs příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky nebo ovesných vloček. Z hmoty tvarujte jednotlivé karbanátky a pokládejte je na plech vyložený papírem na pečení.
  • Příprava vrchní vrstvy: Sýr nastrouhejte na struhadle a smíchejte se zakysanou smetanou, vejci a nasekaným koprem. Směs rovnoměrně naneste na povrch karbanátků.
  • Pečení: Karbanátky pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut, případně déle, dokud není maso dostatečně upečené. Čas pečení závisí na typu trouby a tloušťce karbanátků. Na závěr ozdobte karbanátky majonézou z cukrářského sáčku.

Tip: Tyto karbanátky jsou skvélé nejen jako hlavní jídlo, ale i jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé, chutné a vždy vítané u stolu.

Dobrou chuť!