Bulharský slaný koláč Banica tradiční recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Listové těsto vyválejte (budete-li mít již rozválené, máte to bez práce) a nakrájejte na několik částí.
- V misce smíchejte 2 vajíčka se sýrem.
- Zapékací mísu potřete rozpuštěným máslem a poskládejte na něho jednu část listového těsta.
- Vrstvu těsta potřete máslem, navrstvěte část sýru a navrch opět vrstvu listového těsta, které rovněž potřete máslem. Poslední vrstva by měla být sýrová.
- Takto připravené těsto zalijte zakysanou smetanou smíchanou se čtyřmi vajíčky.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30-35 minut.
Podobné recepty
Další recepty
Křupavé kuřecí řízky s česnekovo-sýrovou omáčkou a máslovými těstovinami
hlavní chody
35 minut

Segedínský guláš z vepřové plece: Poctivá klasika s kysaným zelím
hlavní chody
105 minut

Moravské zelňáky na plechu: prastarý recept ze zelí, lepší než bramboráky
hlavní chody
55 minut