Bramborová mísa zapečená s kuřecím masem

Ingredience

  • 400 gramů brambor
  • sůl
  • koření
  • 200 gramů kuřecích prsou
  • 450 ml zakysané smetany
  • 125 gramů rozpuštěného másla
  • 1 velkou cibuli
  • strouhaný sýr
6x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu si nejprve vytřeme máslem, či mastí.
  2. Na spodek umístíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Stačí jen jedna vrstva.
  3. Osolíme a opepříme dle chuti.
  4. V jiné misce si smícháme kuřecí maso nakrájené na kousky, kyselou smetanu, rozpuštěné máslo a nadrobno nasekanou cibuli. Celou směs vylijeme na brambory.
  5. Na vrch jde opět vrstva brambor, které rovněž osolíme a opepříme.
  6. Celé to posypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů a pečeme po dobu 45 minut.