Banánové pokušení na plechu, které chutná jako banány v čokoládě recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme nabobtnat.
    2. Formu na pečení o rozměrech 20 x 30 cm vymažeme olejem nebo máslem.
    3. Zbylou vodu smícháme s cukrem a přendáme na mírný plamen.
    4. Vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
    5. Když je želatina připravena, přendáme ji do menšího hrnce a zahříváním rozpustíme.
    6. Potom želatinu přidáme do cukrového sirupu a promícháme. Směs sejmeme z plamene a šleháme mixérem přibližně 15 minut.
    7. Nakonec přidáme banánovou esenci a mícháme ještě 5 minut.
    8. Chcete-li dosáhnout ještě výraznější žluté barvy, přidejte pár kapek potravinářského barviva.
    9. Navrstvíme na plech a necháme ztuhnout.
    10. Nakrájíme na kousky a podáváme posypané strouhanou čokoládou.
    11. Případně můžeme potřít čokoládovou polevou.

Doporučené články: