Albánský krémeš neskutečně chutný recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
Na krém:
- 2 bal. vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- 200 g kr. cukru
- 1 lžičku vanilkového cukru
- 500 g zakysané smetany
- 1 lžíci kakaa
(Já obvykle ještě přidávám i 150 g našlehaného másla)
Na vrch:
- 350-400 ml smetany ke šlehání
- Cukr dle chuti
- Z pudinků, mléka a cukru (kr. I vanilkového) uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj vmícháme smetanu.
- Vymícháme dohladka. Krém rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmícháme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
- Na těsto vymícháme všechny přísady do jednotné hmoty. Navrstvíme na plech vyložený papírem (31 × 23 cm) a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
- Na vychladlé těsto navrstvíme vanilkový krém, přikryjeme máslovými sušenkami, pokračujeme tmavým krémem a nakonec pokryjeme šlehačkou.
- Dáme vychladit a podáváme.