Albánský krémeš neskutečně chutný recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 21. 01. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Na krém:

    • 2 bal. vanilkového pudingu
    • 500 ml mléka
    • 200 g kr. cukru
    • 1 lžičku vanilkového cukru
    • 500 g zakysané smetany
    • 1 lžíci kakaa

    (Já obvykle ještě přidávám i 150 g našlehaného másla)

    Na vrch:

    • 350-400 ml smetany ke šlehání
    • Cukr dle chuti
    1. Z pudinků, mléka a cukru (kr. I vanilkového) uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj vmícháme smetanu.
    2. Vymícháme dohladka. Krém rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmícháme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
    3. Na těsto vymícháme všechny přísady do jednotné hmoty. Navrstvíme na plech vyložený papírem (31 × 23 cm) a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
    4. Na vychladlé těsto navrstvíme vanilkový krém, přikryjeme máslovými sušenkami, pokračujeme tmavým krémem a nakonec pokryjeme šlehačkou.
    5. Dáme vychladit a podáváme.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor