Zmrazit a následně rozmrazit maso v domácnosti je velmi běžnou záležitostí. Uchováte jej tak pro budoucí spotřebu a máte ho kdykoliv po ruce, když potřebujete vařit. Jsou různé způsoby jak rozmrazovat maso či jiné potraviny, přičemž každý má ten svůj. Někdo nechává maso na stole, jiný ho dává do lednice, další nedočkavejší využívají mikrovlnku.
Studie prokazují
Studie prokázaly, že většina lidí potraviny rozmrazuje špatným způsobem , čímž dělají obrovskou chybu. Vložit zamrazené potraviny do chladničky a nechat je tam celou noc pomalu rozmrzat je rovněž úplně špatně. Jaký je tedy nejsprávnější způsob?
Pomůže studená voda
Dr. Susan poukazuje na to, že nejlepší způsob jak jídlo rozmrazit je umístit ho do studené vody. Tímto způsobem rozmrazování nejlepší uchováváte chuť jídla . Voda vede teplo lépe než vzduch. Tento způsob je nejrychlejším jak rozmrazit maso a ryby. Tuto metodu využívají dokonce i profesionální kuchaři, avšak k běžným uživatelům se tato informace nedostala.
Jak na to?
Rozmrazit maso touto metodou je jednoduché, stačí vzít maso z mrazáku, vybalit ze sáčku, zabalit do průhledné fólie a dát do studené vody. Teď už jen čekat kdy se maso samo rozmrazí. Je to velmi jednoduchý a účinný způsob.
Nejhorší způsob rozmrazování je v mikrovlnné troubě