Celý život jste pravděpodobně rozmrazovali maso nesprávným způsobem! Dělejte to takto a vaše maso bude vždy chutné, výživné a šťavnaté.

0
(0)

Jan , 03. 03. 2020

Zmrazit a následně rozmrazit maso v domácnosti je velmi běžnou záležitostí. Uchováte jej tak pro budoucí spotřebu a máte ho kdykoliv po ruce, když potřebujete vařit. Jsou různé způsoby jak rozmrazovat maso či jiné potraviny, přičemž každý má ten svůj. Někdo nechává maso na stole, jiný ho dává do lednice, další nedočkavejší využívají mikrovlnku.

Studie prokazují

Studie prokázaly, že  většina lidí potraviny rozmrazuje špatným způsobem , čímž dělají obrovskou chybu. Vložit zamrazené potraviny do chladničky a nechat je tam celou noc pomalu rozmrzat je rovněž úplně špatně. Jaký je tedy nejsprávnější způsob?

Pomůže studená voda

Dr. Susan poukazuje na to, že  nejlepší způsob jak jídlo rozmrazit je umístit ho do studené vody. Tímto způsobem rozmrazování nejlepší  uchováváte chuť jídla . Voda vede teplo lépe než vzduch. Tento způsob je nejrychlejším jak rozmrazit maso a ryby. Tuto metodu využívají dokonce i profesionální kuchaři, avšak k běžným uživatelům se tato informace nedostala.

Jak na to?

Rozmrazit maso touto metodou je jednoduché, stačí vzít maso z mrazáku, vybalit ze sáčku, zabalit do průhledné fólie a dát do studené vody. Teď už jen čekat kdy se maso samo rozmrazí. Je to velmi jednoduchý a účinný způsob.

Nejhorší způsob rozmrazování je v mikrovlnné troubě