9 potravin, které pročistí vaše tělo a budou vám i chutnat!

0
(0)

Tomáš , 21. 11. 2018

Prozradíme vám, které potraviny pročistí cévy ve vašem těle. Můžete se díky tomu vyhnout nepříjemným bolestem, lékařum a operacím.

Zdravotním problémům spojených s ucpanými cévami se můžete zcela jednoduše vyhnout.

Postačí ale, když budete pravidelně jíst pročišťující potraviny a brzy pocítíte na svém těle příjemnou úlevu, rozjasní se vám pleť a zalije vás silná pozitivní energie.

Ryby

Podle vědecké studie provedené na Univerzitě v Southamptonu, jsou vysoce účinné při prevenci proti ucpávání cév ve vašem těle. Zejména losos a tuňák obsahují omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které brání oxidaci cholesterolu, ukládání nánosů v našich cévách a tvorbě nebezpečných krevních sraženin.

Brusinková šťáva

Brusinková šťáva nejen dobře chutná, ale také napomáhá lidskému zdraví. Kromě blahodárných účinků na cévy, je také vhodná jako prevence onemocnění močových cest a při redukci tělesné váhy.

Na pročištění arterií od nánosů a cholesterolu stačí vypít 3 sklenice brusinkové šťávy během jednoho týdne.

Česnek

O zázračných účincích česneku se nemusíme asi moc rozsáhle zmiňovat. Mimo jiné je ale prevencí vysokého krevního tlaku a onemocnění srdce. Poslední odborné studie ukázaly, že tato skvělá zelenina je také vysoce prospěšná proti kornatění tepen v lidském těle.

Špenát

Špenát je velmi bohatý na kyselinu listovou a draslík. Tyto dvě blahodárné látky umožňují předcházet vysokému krevního tlaku a jsou tak prevencí nebezpečného srdečního selhání.

Neméně důležitý je také obsah luteinu ve špenátu, který chrání před věkem podmíněnou makulární degenerací očí.

Olivový olej

Obzvlášť extra panenský olivový olej je bohatý na mono-nenasycené kyseliny. Tyto blahodárné látky dokáží vyčistit arterie od nahromaděného špatného LDL cholesterolu ve vašem těle.

Rajčata

Rajčata obsahují lykopen, který je podle vědecké studie vhodný zejména proti hrubnutí a tuhnutí tepen v těle.
Je prokázáno, že při pravidelné konzumaci rajčat dochází ke snížení výskytu kardiovaskulárních onemocnění, a to především u žen.

Ovesné vločky

Ovesné vločky obsahují mnoho vlákniny, která zabraňuje tvorbě cholesterolu v našem těle.
Studie uvádějí, že 1,5 až 2 sklenice (300 až 400 ml) vloček denně dokáže snížit hladinu cholesterolu v naší krvi až o 20%.

Granátové jablko

Granátové jablko obsahuje velmi vysoké množství antioxidantů. Právem si drží prvenství mezi ovocem v prevenci proti kornatění tepen v těle.
Je lékem nejen zdravým, ale i lahodně chutnajícím.

Kiwi a ananas

Toto ovoce je velmi bohaté na antioxidanty, které pomáhají snižovat hladinu špatného LDL cholesterolu v lidské krvi. Stačí, když si denně dáte 200 gramů ananasového melounu nebo kiwi.

Hroznové víno

Hrozny jsou bohaté na resveratrol a quercetin.
Jedná se o bioflavonoidy, které brání oxidaci cholesterolu v našem těle.

Konzumací tohoto ovoce dochází ke snížení rizika onemocnění srdce a tvorby nebezpečných krevních sraženin.

👍 Tento návod je užitečný