Z 1 hrnku malin máte až 1,5 litru fantastického domácího sirupu: Netřeba ho ani sterilizovat, žádá chemie a éčka!

0
(0)

Jan , 26. 06. 2020

Fantastický domácí malinový sirup, který vyrobíte jen z 1 šálku malin. Z tohoto množství získáte 1,5 l úžasného sirupu bez chemie a éček.

Malinový sirup

Potřebujeme:

  • 1 hrnek malin (250 ml) - domácí, nebo lesní
  • 80 ks malinových listů
  • 850 ml vody
  • 1 lžíce kyseliny citronové
  • 1 kg cukru

Postup:

Maliny, vodu a lístky (trhám ty mladé, takže je dáváme i více, protože jsou menší, ale pokud je jich více, tak to nevadí), vše dáme do hrnce a od bodu varu necháme 10 minut povařit.

Potom scedíme přes plátno a dobře vymačkáme.

Do šťávy z malin a listí přidáme cukr, kyselinu citronovou a provaříme cca 8-10 min. Následně přes gázu naplníme do lahví (ideálně takových, v nichž byl dříve alkohol) a zazátkujeme. Není třeba sterilizovat - cukr a kyselina citronová se postarají o to, že sirup vydrží a nepokazí se.

Plním většinou do lahví od alkoholu, které nevyplachujte. Po delší době může začít trochu rosolovatět, ale stačí protřepat láhev a je opět perfektní.

Sirup je výborný, krásně voní i chutná po malinách.

Z tohoto množství máme 1,5l perfektního domácího sirupu. Používáme na limonády a slazení jako klasický sirup - stačí opravdu málo, sirup je slaďoučký a výborný.