Vyzkoušejte tento recept na zapečené brambory a nebudete chtít jiné!

0
(0)

Jan , 30. 09. 2020

Brambory patří mezi nejdostupnější a nejoblíbenější přílohy. Proto se snadno stane, že je připravujeme stále stejně – šťouchané brambory, bramborová kaše, pečené nebo vařené brambory. Pokud hledáte způsob, jak vnést do své kuchyně originalitu, vyzkoušejte tento recept na šťavnaté brambory s lehkým dotekem hub. Uvidíte, že si tento pokrm získá čestné místo mezi vašimi stálicemi.

Co budete potřebovat:

  • 1,5 kg brambor
  • 0,5 l smetany na vaření
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 sáček práškové houbové polévky
  • Pepř, vegetu a zelenou petrželku
  • Sýr na zapečení (eidam, gouda, mozzarella apod.)

Jednoduchá příprava, skvělá chuť

Recept je snadný a zvládnou ho i začátečníci. Ingredience najdete běžně ve spíži, takže můžete začít ihned.

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Brambory omyjte, u starších brambor oloupejte slupku, u nových ji pouze důkladně očistěte. Nakrájejte brambory na slabší plátky, opepřete a posypte vegetou. Aby se koření rovnoměrně rozložilo, promíchejte brambory v míse.
  3. V další misce rozmíchejte houbovou polévku ve smetaně pomocí metličky, aby nevznikly hrudky. Poté přilijte mléko a olej, přidejte nasekanou petrželku a znovu promíchejte.
  4. Brambory rozložte do vymazaného pekáče o průměru cca 30 cm a zalijte připravenou omáčkou.
  5. Pečte přibližně 40 minut. Pokud chcete recept vylepšit sýrovou krustou, vyjměte pekáč z trouby, posypte brambory strouhaným sýrem dle chuti a vraťte zpět do trouby na dalších 10 minut, dokud sýr nezezlátne.

A je to!

Pochutnejte si na této skvělé variantě brambor s houbovým nádechem a lahodnou sýrovou krustou. Dobrou chuť!