Hřebíček je kořením, které asi každý dobře zná. Původ tohoto koření pochází z Moluckých ostrovů. Hřebíček využíváme především v kuchyni jako koření. Je velmi známý svým aroma a proto je často součástí různých aroma směsí.
Hřebíček
Hřebíček je koření, které je velmi významné i pro svou nasládlou chuť. Pokud budete zkoušet tento trik doma, ujistěte se, že máte dobrý hřebíček, protože hřebíček s tmavěhnědou nebo dokonce černou hlavičkou už není zcela vhodný.
Po celém světě je hřebíček využíván v gastronomii, ale málo lidí ví, že jeho pravé a možná primární účinky jsou lékařské.
Hřebíček jako lék
Funguje jako desinfekce a má znecitlivující účinky. Proto už jste možná našli v našich článkách, že hřebíček je výborný například na bolesti zubů. Hřebíčková silice tlumí bolest zubních nervů a pomáhá tak i s léčbou.
Výhody hřebíčku
* antibakteriální látka
* přírodní repelent proti všemu možnému hmyzu
* ulevuje při trávení
* umí zrychlit metabolismus, tudíž pomáhá i při hubnutí
* uvolňuje dýchací cesty
Pomoc při problémech se střevy
Stačí smíchat 2 lžíce lněných semínek se lžičkou sušeného hřebíčku a umlít. Ráno konzumujeme 2 lžičky před snídaní. Užíváme takto po dobu 3 dnů, pak na 3 dny vynecháme a pokračujeme po dobu 3 týdnů ve stejném systému.
Bolest zubů
Směs 10-15 hřebíčků zalitých ve 100ml Alpy. Tuto směs nechte týden louhovat a tuto směs použijte na bolavé zuby. Vyplachujte a potírejte postiženou oblast.
Proti kašli
Smícháme 60ml Alpy a 25 hlaviček hřebíčku a necháme louhovat 24 hodin. Před spaním si dáme jednu lžičku a necháme povalovat v ústech.