Znojemské okurky bez vaření nálevu originální příprava recept
Postup přípravy
-
Okurky si umyjeme. Do každé sklenice na zavařování (musí být samozřejmě čisté) dám na spodek kopr, bobkový list, nové, celý pepř a sacharin.
-
Přidáme i mrkev a cibulku. Namačkáme do sklenic okurky. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku.
-
Nalijeme ocet a dolijeme studenou vodou. Lahvičku zavřeme.
-
Okurky sterilizujeme v páře. Od bodu varu vaříme jen asi 5-10 minut. Jen tolik, aby chytlo víčko.
-
Vyjmeme, obrátíme a necháme vychladnout. To je vše, skladujeme s ostatními zavařeniny.
Poznámka
Tyto okurky miluji a proto tento rok jiné ani neděláme. Minulý rok jsme udělali na zkoušku jen 2 sklenice a s manželem jsme je zlikvidovali za 1 den. Opravdu výborné a úplně jednoduché!