Znojemské okurky bez vaření nálevu originální příprava recept

Ingredience

Na každý pohár:

  • Okurky nakládačky (můžete odříznout konečky, ale není to nutné)
  • koprová nať
  • 1 ks bobkový list
  • 2 – 3 zrnka nové koření celé
  • 3 – 4 zrnka pepř celé
  • 5 kroužků mrkve
  • 1 lžička sůl
  • Na plátky nakrájená cibule (asi 1/4 cibule na 1 pohár)
  • 1 dcl ocet
  • 5 ks sacharin
  • feferonka
  • voda dle potřeby
4x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Okurky si umyjeme. Do každé sklenice na zavařování (musí být samozřejmě čisté) dám na spodek kopr, bobkový list, nové, celý pepř a sacharin.
  2. Přidáme i mrkev a cibulku. Namačkáme do sklenic okurky. Kdo má rád pálivé, přidá feferonku.
  3. Nalijeme ocet a dolijeme studenou vodou. Lahvičku zavřeme.
  4. Okurky sterilizujeme v páře. Od bodu varu vaříme jen asi 5-10 minut. Jen tolik, aby chytlo víčko.
  5. Vyjmeme, obrátíme a necháme vychladnout. To je vše, skladujeme s ostatními zavařeniny.

Poznámka

Tyto okurky miluji a proto tento rok jiné ani neděláme. Minulý rok jsme udělali na zkoušku jen 2 sklenice a s manželem jsme je zlikvidovali za 1 den. Opravdu výborné a úplně jednoduché!

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"