Skvělá zelná příloha podle receptu ze Záhoří

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 a 1/2 lžíce kr. cukru
  • 1 větší cibuli nakrájenou nadrobno
  • 2 lžíce sádla
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Zelí vymačkáme a na pracovní desce nakrájíme nadrobno. My máme doma rádi pořádně kysané zelí, ale podle chuti můžete klidně propláchnout vodou.
  2. Na pánvi se silným dnem rozpustíme cukr.
  3. Když má zlatavou barvu, přidáme sádlo, promícháme a necháme rozpustit.
  4. Když je mast rozehřátá, přidáme cibulku a osmahneme.
  5. Přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme horkou vodou tak, aby voda sahala nad zelí.
  6. Když voda začne vřít, zelí přikryjeme pokličkou a na slabším plameni vaříme, dokud není zelí celkem měkká (cca 30 minut).
  7. Potom pokličku sejmeme a necháme vodu odpařit (ne však úplně, trochu šťávy necháme v zelí, je ještě lepší).
  8. Podáváme s masíčkem podle chuti.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!