Zeleninová roláda s vajíčkem a úžasně jemnou chutí! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 7 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 18. 09. 2024

Pokud hledáte inspiraci na večeři nebo zajímavé pohoštění pro návštěvu, tato zeleninová roláda s vejcem je skvělou volbou. Je nejen zdravá a nízkokalorická, ale také úžasně jemná a chutná. Perfektní pro každou příležitost!

Pro 7 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava zeleniny: Zeleninu umyjte a oloupejte. Brambory a mrkev vařte ve slané vodě, dokud nezměknou. Po uvaření nakrájejte zeleninu na malé kostičky.
  • Příprava směsi: Nakrájenou zeleninu vložte do 1 šálku teplého vývaru. Jemně nakrájejte kopr a smíchejte jej s citronovou šťávou. Přidejte k zelenině. Želatinu smíchejte s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí, pepřem a solí. Vše důkladně promíchejte, dokud se všechny složky dobře nespojí.
  • Příprava vajec: Vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout.
  • Sestavení rolády: Na pracovní plochu natáhněte potravinovou folii. Na folii rovnoměrně roztáhněte polovinu připravené směsi zeleniny a majonézy. Uprostřed položte uvařená vejce. Přidejte zbytek směsi zeleniny a majonézy na vejce. Roládu zabalte do folie a nechte ji v lednici ztuhnout 2-3 hodiny.
  • Podávání: Před podáváním roládu nakrájejte na plátky.

Tato zeleninová roláda s vejcem je vynikajícím pokrmem, který potěší nejen svou chutí, ale i zdravými ingrediencemi. Užijte si ji jako lahodnou večeři nebo jako překvapení pro své hosty!

 
 
Doporučené články: