Vynikající pečené maso v marinádě recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Dalibor, 20. 10. 2022

Pro 10 porcí

Ingredience

Na marinádu:

Postup přípravy

  • Kůži na mase můžeme odstranit nebo ji nařežeme.
  • Do misky si nasypeme sůl, černý pepř, červenou mletou papriku, sušený česnek a promícháme. Touto směsí posypeme maso všude na povrchu i v zářezech.
  • Potom nařežeme pár zářezů, do kterých vložíme stroužky česneku.
  • Maso nyní zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 2 hodiny.
  • Mezitím si připravíme marinádu. Jablko si očistíme, nastrouháme. Smícháme se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou a citrónovou šťávou.
  • Nakonec ještě přidáme cukr, sušený česnek, červenou mletou papriku a skořici. Dobře promícháme.
  • Dáme na sporák a vaříme, dokud nevznikne hladká hmota.
  • Upečené maso si vybalíme z alobalu a celé ho potřeme připravenou marinádou ze všech stran.
  • Maso položíme na rošt a pečeme při teplotě 220 °C asi 10 – 15 minut.
  • Hotové maso přikryjeme alobalem. Necháme stát 15 minut. Hotové maso můžeme podávat.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor