Vynikající langoše z kysané smetany a bez vajec, těsto vydrží i tři dny recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Kvásek:

    • 1.5 dl mléka
    • 1 kávová lžička cukru
    • špetka soli
    • kostka čerstvého droždí
    • Olej na smažení
    1. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr, špetku soli, promícháme, posypeme troškou polohrubé mouky, promícháme a necháme pokynout 5 – 10 min.
    2. Do samostatné misky si prosejeme mouku, přidáme kvásek, vlažné mléko, olej, sodu, smetanu a promícháme.
    3. Nakonec přidáme i sůl, vymícháme jednotné těsto a posypeme ho moukou.
    4. Necháme při pokojové teplotě kynout 15-20 minut a pak dáme do lednice kynout na 4-6 hodin.
    5. Naolejovanými rukama odebíráme z těsta kousky a tvarujeme jednotlivé langoše, které jako klasicky smažíme na oleji z obou stran.