Výborné hrníčkové knedlíky ze staršího pečiva s rychlou přípravou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 27. 05. 2019

Pokud doma máte suché pečivo, které by jinak skončilo ve spíži, zkuste připravit tyto hrníčkové knedlíky. Jsou jednoduché, nevyžadují kynutí ani velké úsilí, a přitom chutnají skvěle jako příloha k omáčkám či masům.

Pro 4 porce

Ingredience

Video návod

Postup přípravy

  • Do mísy prosyjeme mouku a sůl
  • Žloutky s mlékem vyšleháme a pomalu propojíme s moukou a solí. Vznikne řídké těsto.
  • Přimícháme na kostičky nakrájené starší pečivo (rohlíky)
  • Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh
  • Opatrně vmícháme do těsta
  • Nachystáme si 3-4 hrnečky (300ml a více) vymazané máslem a vysypané moukou
  • Hrnky plníme těstem do dvou třetin
  • Naplněné hrnky vložíme do vodní lázně tak, aby voda sahala maximálně do poloviny hrnků
  • podle velikosti použitých hrnků vaříme 25 - 40 minut
  • Na hrnku vznikne čepice
  • Po dovaření necháme vychladnout a vyklopíme

Čas přípravy a počet porcí

  • Aktivní práce: cca 10 minut

  • Celková doba (vaření + příprava): 25–40 minut

  • Počet porcí: 4

Závěr

Tyto hrníčkové knedlíky ze staršího pečiva jsou ideální způsob, jak využít suché rohlíky a vytvořit chutnou přílohu bez složité přípravy. Perfektně se hodí k hustým omáčkám nebo jako doplněk u masa. Vyzkoušejte je, až budete mít doma přebytek pečiva – uvidíte, že rychlost a jednoduchost vás nadchnou.