Výborné hrníčkové knedlíky ze staršího pečiva s rychlou přípravou recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Do mísy prosyjeme mouku a sůl
- Žloutky s mlékem vyšleháme a pomalu propojíme s moukou a solí. Vznikne řídké těsto.
- Přimícháme na kostičky nakrájené starší pečivo (rohlíky)
- Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh
- Opatrně vmícháme do těsta
- Nachystáme si 3-4 hrnečky (300ml a více) vymazané máslem a vysypané moukou
- Hrnky plníme těstem do dvou třetin
- Naplněné hrnky vložíme do vodní lázně tak, aby voda sahala maximálně do poloviny hrnků
- podle velikosti použitých hrnků vaříme 25 - 40 minut
- Na hrnku vznikne čepice
- Po dovaření necháme vychladnout a vyklopíme
Podobné recepty
Další recepty
Turecký chléb (pide): Nejjednodušší recept na nadýchaný domácí chléb bez námahy
jaro
90 minut

Domácí šátečky s tvarohem, mákem a jahodovou marmeládou – jeden recept, tři chutě
chuťovky
60 minut

Sušenky, které se rozplývají v ústech – levný recept bez másla a vajec
dezerty
30 minut