Výborné domácí Karamelové sušenky na jakoukoliv příležitost recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 180 minut
Karamelové sušenky jsou jednou z nejoblíbenějších sladkostí, které si můžete připravit doma. Jejich sladká a jemná chuť potěší každého, a navíc se skvěle hodí na různé příležitosti. Tento recept vám zaručí, že rodina bude chtít více!
Pro 8 porcí
Ingredience
Na sušenky:
Na karamelový vršek:
Postup přípravy
- 1. Příprava těsta: Máslo utřete s cukrem, poté přidejte zakysanou smetanu a vajíčko. Vymíchejte do hladké hmoty. Přidejte mouku, jedlou sodu, skořici a zázvor a důkladně promíchejte.
- 2. Odležení těsta: Těsto zakryjte fólií a nechte odležet alespoň 3 hodiny v chladničce.
- 3. Tvarování sušenek: Těsto vyválejte na pomoučeném vále a vykrajujte z něj větší kolečka. K tomu můžete použít i pohár.
- 4. Pečení: Kolečka pokládejte na plech a pečte při teplotě 180 °C asi 12 minut, dokud nebudou zlatohnědé.
- 5. Příprava karamelu: Vodu a cukr vložte do hrnce a nechte na mírném ohni zkaramelizovat. Jakmile začne zhnědnout, sundejte z ohně a přidejte máslo a smetanu. Vraťte na sporák a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne hladká hmota. Jak bude karamel chladnout, začne houstnout.
- 6. Dokončení sušenek: Vrch každé sušenky potřete karamelovou hmotou a nechte ztuhnout na tácku.
- 7. Ozdobení: Rozehřátou čokoládou polijte vrch sušenek. Můžete je také ozdobit dekoračními bonbóny.
- 8. Změknutí: Hotové sušenky nechte do druhého dne změknout.