Vrstvené vepřové maso s bramborami na jednom pekáči Recept

Ingredience

  • 500 g Vepřové maso
  • 5 ks Brambor
  • 5 ks Červená cibule
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Lehce si naklepeme vepřové maso. Poté ochutíme kořením dle vlastní fantazie a chuti. Např. gyros koření. Maso si můžeme také naložit den předem.
  2. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na hrubší plátky. Polovinu brambor dáme na dno plechu a zasypeme libovolným kořením.
  3. Na brambory bohatě poklademe plátky bílé a červené cibule.
  4. Nyní je na řadě maso. Poklademe na cibulové patro polovinu masa. Můžeme nyní prolít marinádou, ve které bylo naloženo maso. Přidáme např. kousky slaniny a česnek.
  5. Poté opět navrstvíme brambory, cibuli a maso. Můžete celé zasypat cibulí a prolít olejem.
  6. Překryjeme alobalem a vložíme do trouby na 50-60 minut.
  7. Zatímco máme maso v troubě, připravíme si omáčku. V misce si smícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř, např. kopr, čtyřbarevné koření a další koření, či bylinky dle chuti.
  8. Ke konci pečení odejmeme alobal. Na poslední vrstvu poklademe na plátky nakrájená rajčata a zalijeme, nebo potřeme připravenou omáčkou. Poté vložíme zpátky do trouby. Pečeme do křupavé kůrčičky.