Vepřové kotlety, které uspokojí každou chuť se sušeným ovocem na pivě recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Maso si v celku omyjeme a osušíme. Ze všech stran ho posolíme a posypeme červenou paprikou, aby bylo celé červené. Takto připravený kus masa dáme do chladničky na noc.
- Cibuli si nařežeme na silnější kolečka. Sušené ovoce spaříme vroucí vodou, aby před pečením změklo.
- Vezmeme si celý kus masa a nařežeme ho na cca 10-12 plátků. Každý plátek ještě posolíme, případně můžeme posypat i červenou paprikou. Pekáč si vymažeme olivovým olejem.
- Vezmeme si plátek masa a přiložíme na něj dvě kolečka cibule a vložíme na pekáč „nastojato“. Postup opakujeme u všech plátků.
- Na pekáč vysypeme rovnoměrně oprané švestky, meruňky i rozinky a celé to podlijeme pivem. Na závěr přidáme do piva bobkový list.
- Dáme péct do trouby vyhřáté na 170-190 stupňů na cca 120 minut. Během pečení se ujistěte, že se kůrka masa nepřipéká. Pokud se začné připékat, pak snižte teplotu pečení.
- Masíčko konzumujeme ještě teplé, vychladlé nechutná tak dobře. Při chuti piva se nemusíte bát, že ji Vaše děti pocítí. S pečením se všechen alkohol odpaří. Jídlo podávejte s pečenou zeleninou, čerstvým salátem, nebo s brambůrky. Dobrou chuť!