Vepřové karé vcelku jako z luxusní restaurace: dokonalá masová roláda s nádivkou, kterou si zamiluje celá rodina recept

0
(0)

  • Složité na přípravu
  • 8 porcí
  • 300 minut
Jan, 10. 04. 2025

Připravte si šťavnaté vepřové karé vcelku s bohatou nádivkou a marinádou, která promění obyčejné maso v gurmánský zážitek. Tento recept je ideální na slavnostní stůl i nedělní oběd.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na maso:

Na marinádu:

Na oblohu:

Na podlití:

Na zahuštění omáčky:

Postup přípravy

  • Připravíme si marinádu Do vyšší nádoby vložte česnek, tymián, petrželku, citrusové šťávy, olej, papriku, pepř a med. Vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou směs. Nakonec přidejte sůl a sójovou omáčku.
  • Maso nařízneme a otevřeme Karé opatrně podélně rozřízněte tak, aby vznikla tenká "masová placka". Jednu třetinu marinády rozetřete na maso, druhou si nechte na potření povrchu.
  • Připravíme nádivku Na oleji osmahněte nasekaný česnek, cibuli a nastrouhanou mrkev. Přidejte žampiony, osolte a poduste do měkka. Nakonec přidejte nakrájenou uzenou šunku a chvíli vše společně poduste.
  • Sestavení rolády Na rozložené maso poklademe slaninu, navrstvíme nádivku a posypeme rozinkami. Maso opět srolujeme a svážeme provázkem.
  • Pečení Roládu položte doprostřed pekáče, okolo rozložte osolené a opepřené brambory a cibuli. Vše podlijte směsí vína a vody. Maso potřete zbylou marinádou. Pečte při 200 °C asi 40 minut.
  • Příprava omáčky Po upečení maso i brambory vyjměte. Výpek přelijte do hrnce, přidejte zbytek marinády a rozmíchaný kukuřičný škrob. Povařte, aby omáčka zhoustla, a rozmixujte dohladka.

Celková doba přípravy: 5 hodin (včetně marinování)

Počet porcí: cca 8

Závěr

Tato plněná vepřová roláda je doslova pastvou pro oči i chuťové pohárky. Slanina, žampiony, sušené rozinky a šťavnaté karé v marinádě vytvoří chuť, na kterou nikdo nezapomene. Podávejte s bramborami a domácí omáčkou – zaručený úspěch i na slavnostním stole. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, že domácí pečeně může být lepší než z restaurace!