Vepřová kýta na nudličky s paprikou, okurkou a pikantní omáčkou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 30 minut
Jan, 21. 05. 2025

Chcete připravit šťavnaté, voňavé a pikantní maso, které bude chutnat celé rodině? Tento recept na vepřovou kýtu na nudličky je skvělým tipem na oběd nebo večeři. Kombinace marinovaného masa, zeleniny a výrazné omáčky se sójovkou a feferonkou z něj dělá ideální volbu pro milovníky chutí inspirovaných českou i asijskou kuchyní.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Marinování masa: Vepřovou kýtu nakrájejte na tenké nudličky. Osolte, opepřete a promíchejte se 3 lžícemi oleje. Maso vložte do uzavíratelné nádoby a nechte marinovat v lednici minimálně 24 hodin, ideálně 48 hodin.
  • Opečení masa: Na rozpálené pánvi zprudka orestujte marinované maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Poté maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Základ omáčky: Do stejné pánve přidejte pokrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou kapii. Restujte přibližně 10 minut dozlatova a do měkka.
  • Spojení chutí: Přidejte opečené maso zpět do pánve, přilijte sójovou omáčku a kečup. Vše dobře promíchejte a duste pod pokličkou dalších 10 minut.
  • Dochucení: Nakonec přidejte na kolečka nakrájenou feferonku a na drobno nakrájenou sterilovanou okurku. Znovu promíchejte a duste posledních 10 minut, aby se chutě propojily.

Celková doba přípravy:

  • Marinování: 24–48 hodin

  • Aktivní vaření: cca 30 minut

  • Celkem: 30 minut + doba marinování

  • Počet porcí: 4

Závěr:

Tento recept na vepřovou kýtu na nudličky je důkazem, že i jednoduché suroviny mohou vykouzlit vynikající jídlo. Díky předem marinovanému masu bude výsledek krásně měkký a plný chuti. Pikantní tón dodá feferonka, zatímco okurka dodá zajímavý kontrast. Podávejte s rýží, těstovinami nebo čerstvým chlebem.