Úžasné domácí křupky z brambor za pár minut hotové k televizi recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Jan, 12. 06. 2024

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Jako první si připravíme všechny suroviny. Předem uvařené brambory necháme vychladnout a poté je nastrouháme.
  • Stejně tak sýr, který se vyplatí strouhat najemno, aby byl rovnoměrně rozložený v celém těstě. Strouhaný sýr a strouhané brambory smícháme ještě s moukou.
  • Následně necháme v mikrovlnce rozpustit máslo a vmícháme ho do těsta.
  • Od všech těchto surovin použijeme stejné množství. Na jednu porci pro více lidí je ideální 10 dkg od každého.
  • Vzniklou hutnou hmotu natáhneme na plech na pečící papír a rozkrájíme na tyčinky o délce zhruba 5 cm.
  • Tyčinky potřeme žloutkem z vajíčka, jemně posolíme a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova, až budou křupky s kůrčičkou. To odpovídá přibližně 30 minut při 170 ° C v horkovzdušné troubě. Hotové krekry se dají rovnou podávat ještě teplé, ale chutné jsou i studené.