Úžasná polévka ze zelených fazolek podle babičky – tradiční recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 35 minut
Jan, 04. 02. 2025

Tato fazolková polévka podle receptu vaší babičky je skvělým jídlem na každodenní vaření. Je plná chuti, zdravá a jednoduchá na přípravu. Ať už použijete čerstvé nebo zavářené fazolky, tato polévka vám vždy připomene domácí pohodlí a staré dobré časy.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava fazolek: Pokud používáte čerstvé fazolky, nejprve je očistěte, umyjte a nakrájejte na menší kousky. Pokud máte fazolky zavářené, ušetříte čas, ale je to volitelné.
  • Vaření fazolek: Vložte fazolky do hrnce a zalijte vodou. Přidejte bobkové listy, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Vařte asi 15 minut.
  • Přidání papriky a mouky: Mezitím si v malé misce smíchejte hladkou mouku s červenou paprikou. Tuto směs postupně přidejte do polévky a dobře promíchejte. Vařte dalších 10 minut.
  • Dokončení polévky: Na závěr dochuťte polévku citronovou šťávou nebo octem podle vaší preference. Pokud máte rádi krémovější polévku, přidejte smetanu.
  • Podávání: Polévku podávejte horkou. Pokud chcete, můžete ji posypat trochou čerstvých bylinek nebo přidat malý kousek chleba na straně.

Závěr

Tato fazolková polévka je nejen chutná, ale i zdravá a výživná. V kombinaci s česnekem a citronovou šťávou je skvělým jídlem na každou příležitost. Vyzkoušejte tento tradiční recept a nechte se unést jeho vynikající chutí, která vás vrátí do dob, kdy vaření bylo opravdu uměním.

Celková doba přípravy:

Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Celkem: přibližně 35 minut

Počet porcí:

🍲 4 porce