Turecké placky, které jsou velmi chutné a vydrží i několik dní recept dovezený z dovolené

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 1 minuta
Jan, 05. 04. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Prosejte mouku a přidejte sodu a sůl.
  • Prohněťte měkké těsto. V závislosti na konzistenci kefíru vám ho může postačit i trošku méně.
  • Aby se vám nelepilo těsto na ruce, potřete si ruce olejem.
  • Těsto dejte odpočinout na 10 minut do chladničky.
  • Propíchněte palačinky po obvodu vidličkou a dobře předehřejte pánev.
  • Na středním ohni opečte placky z obou stran do zlatohněda. Pánev nepotřebujete naolejovat. Když je placka opečená, můžete ji potřít máslem.
  • A chutné placky jsou na světě. Je to skvělá náhrada za chléb. Není nic jednoduššího než připravit si tyto placky.