Osolenou a přefiltrovanou vodu přivedeme k varu a za stálého varu vaříme 10 minut.
Necháme vychladnout na pokojovou teplotu
Oloupeme česnek a plochou stranou nože ho rozdrtíme, celý pepř také rozdrtíme, bobkový list rozlámeme a vše společně s mletým pepřem vsypeme do vychladlé osolené vody a pečlivě promícháme
Sádlo promyjeme pod vodou a dobře očistíme kůži.
Rozkrájíme na větší kousky.
Kousky sádla naskládáme nejlépe do skleněné nádoby
Zalijeme připraveným nálevem a ponecháme v chladném místě 2-3 dny, aniž bychom nádobu přikrývali poklicí – sádlo musí dýchat.
Poté, co do sebe sádlo natáhne slaný nálev, vyndáme ho z nádoby, necháme oschnout a posypeme kořením podle chuti
Následně zabalíme do alobalu a skladujeme v mrazáku.