Tuk ve slaném nálevu aneb slaná dobrota „pro dámy“ recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Osolenou a přefiltrovanou vodu přivedeme k varu a za stálého varu vaříme 10 minut.
    2. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu
    3. Oloupeme česnek a plochou stranou nože ho rozdrtíme, celý pepř také rozdrtíme, bobkový list rozlámeme a vše společně s mletým pepřem vsypeme do vychladlé osolené vody a pečlivě promícháme
    4. Sádlo promyjeme pod vodou a dobře očistíme kůži.
    5. Rozkrájíme na větší kousky.
    6. Kousky sádla naskládáme nejlépe do skleněné nádoby
    7. Zalijeme připraveným nálevem a ponecháme v chladném místě 2-3 dny, aniž bychom nádobu přikrývali poklicí – sádlo musí dýchat.
    8. Poté, co do sebe sádlo natáhne slaný nálev, vyndáme ho z nádoby, necháme oschnout a posypeme kořením podle chuti
    9. Následně zabalíme do alobalu a skladujeme v mrazáku.