Tradiční utopenci, recept na nejlepší české utopence
- Sředně těžká přípava
- 20 porcí
- 1 minuta
Pro 20 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků.
- Opakujeme až do naplnění sklenice.
- Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme odležet 7 dní v chladu.
- My ještě přidáváme 5 na plátky nakrájených stroužků česneku a 2 lžičky drcených feferonek!
Podobné recepty
Další recepty
Bavorské vdolečky jako peříčko – nadýchané smažené kolečka s povidly a tvarohem
chuťovky
146 minut

Rychlé okurky za 3–4 hodiny – křupavé, voňavé a neuvěřitelně návykové
chuťovky
10 minut