Tradiční utopenci, recept na nejlepší české utopence

Ingredience

  • 1.2 kg špekáčků
  • 0.5 kg cibule
  • feferonka
  • poháry 3 l
  • 0.4 l octa
  • 0.6 l vody
  • 1 pol. lžíce soli
  • 3 pol. lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička celého pepře
20x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Špekáčky oloupeme a podélně překrojíme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a vrstvu špekáčků.
  4. Opakujeme až do naplnění sklenice.
  5. Nakonec zalijeme studeným nálevem. Necháme odležet 7 dní v chladu.
  6. My ještě přidáváme 5 na plátky nakrájených stroužků česneku a 2 lžičky drcených feferonek!