Sýrové tyčinky a preclíky z jednoho těsta se speciální ingrediencí recept

Ingredience

  • 250 g mouky
  • 200 g másla
  • 200 g strouhaného sýru Ementaler nebo Eidam
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
6x
00:45
Střední

Postup přípravy

  1. tačí jenom smíchat všechny ingredience do jedné hmoty, čímž vznikne požadované těsto. Jeho součástí bude i samotný sýr.
  2. Pokud by se těsto příliš lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Následně vezměte váleček a vyválejte ho do tenké placky, ideálně obdélníkového tvaru.
  3. Potom vezměte nůž nebo speciální řezačku a můžete začít tvořit jednotlivé tyčinky s délkou zhruba 10 cm a šířkou asi 1,5 centimetru. Postupně je přesouvejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Když je plný, pomažte tyčinky rozšlehaným vejcem. V případě zájmu je můžete posypat hrubozrnnou solí nebo kmínem.
  5. Potom sýrové tyčinky zamíří do trouby rozehřáté na 190 stupňů. Zde se pečou po dobu 10 – 15 minut. Následně vyndejte, nechte vystydnout a ochutnejte.
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"