Tyto sušenky byly hitem večírku! Jsou úžasně křehké a ta chuť se ničemu nevyrovná! recept
- Snadné na přípravu
- 20 porcí
- 45 minut
Tyto sušenky jsou naprostým hitem na každém večírku! Díky pomerančovému džusu a bílému vínu jsou úžasně křehké a plné výjimečné chuti. Zaručeně zaujmou každého hosta a stanou se oblíbeným dezertem pro všechny příležitosti. Stačí je ochutit práškovým cukrem a podávat! Pojďme na to.
Pro 20 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse smíchejte hladkou mouku, sodu, sůl, cukr a máslo. Přidejte vejce a žloutek, poté přidejte pomerančový džus a hněťte, dokud těsto nebude hladké.
- Dohotovení těsta: Postupně přilévejte bílé víno. Pokud se těsto bude lepit, přidejte trochu mouky, aby se s ním lépe pracovalo.
- Válení těsta: Těsto rozválejte na tenký plát. Ideální tloušťka je asi 2-3 mm.
- Tvarování sušenek: Nakrájejte těsto na libovolné tvary. Doporučujeme plátky dlouhé 10 cm a široké 4 cm pro perfektní velikost sušenek.
- Smažení: Na pánvi zahřejte olej na střední teplotu. Smažte sušenky dozlatova, což trvá přibližně 2-3 minuty z každé strany. Hotové sušenky vyndejte a položte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
- Posypání cukrem: Po vychladnutí posypte sušenky práškovým cukrem.
Podobné recepty
Další receptyKřehké Boží milosti aneb křoupe celá rodina. S tímto budete doma za hvězdu!
chuťovky
45 minut