Starý recept na vanilkové pečivo: Potřebujete jen základní ingredience, které máte doma!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 15 porcí
  • 30 minut
Jan, 17. 01. 2025

Vanilkové pečivo patří mezi klasické dobroty, které nás vrací do dětství. Tento recept je jednoduchý, rychlý a vyžaduje jen základní suroviny, které má většina z nás doma. Připravte si tuto lahodnou pochoutku a vychutnejte si sladkou nostalgii!

Pro 15 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na obalení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do mísy vložte tuk a přidejte jogurt. Postupně přisypávejte mouku a vypracujte hladké těsto.
  • Tvarování a pečení: Těsto rozdělte na dvě části a na lehce pomoučeném válu ho rozválejte válečkem na plát silný asi 3–4 mm. Pomocí sklenice vykrajujte kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15–20 minut, dokud pečivo lehce nezrůžoví.
  • Dokončení: Upečené koláčky nechte vychladnout a spojte je džemem dle vlastního výběru (doporučujeme meruňkový nebo rybízový). Smíchejte moučkový a vanilkový cukr a obalte v něm každý kousek pečiva.

Celková doba přípravy:

  • Příprava těsta: 10 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Počet porcí:

  • Přibližně 60 kousků (záleží na velikosti vykrajovaných koleček)

Tip na závěr: Pokud chcete experimentovat, zkuste část džemu nahradit čokoládovou pomazánkou nebo oříškovým krémem. Tyto vanilkové koláčky budou v každém případě neodolatelné! Upečte si kousek tradice a užijte si jejich jemnou chuť.