Starý chléb ve vajíčku se zakysanou smetanu za půl hodinu hotový recept
- Snadné na přípravu
- 1 porce
- 0 minut
Pro 1 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Na potírání:
- Zakysaná smetana a hořčice (může být jen zakysaná smetana)
Na vrch:
- strouhaný sýr
- rozpuštěné máslo
- Petrželku nebo zelenou cibulku
- Na povrchu chleba uděláme hluboké zářezy příčně i podélně tak, abychom ho zcela nepřeřeřali.
- Nyní do zářezů natřeme směs zakysané smetany a hořčice a naplníme přísady, které jsme si přichystali – můžete požít cokoliv, co máte po ruce.
- Neváhejte přidat i plátky zeleniny (rajčata, papriku ..).
- Chlebíček přendáme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
- Povrch potřeme máslem, posypeme sýrem – můžeme přidat i zelené bylinky.
- Přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15-20 minut.
- Pak alobal sejmeme a necháme ještě 10-15 minut zapéct.