Špenátové noky s kuřecím masem a smetanovou omáčkou - Recept recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 50 minut
Tento recept kombinuje lahodné špenátové noky s jemným kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Nejenže jídlo působí krásně na talíři, ale díky česnekové omáčce a špenátu si získá i vaše chuťové pohárky. Jídlo je syté a ideální na oběd nebo večeři.
Pro 4 porce
Ingredience
Na noky:
Na omáčku:
Postup přípravy
- Příprava noků: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě, dokud nezměknou (asi 15 minut). Poté je sceďte a rozmačkejte na hladkou kaši. Nechte vychladnout. Mražený špenát nechte rozmrazit a důkladně z něj vymačkejte přebytečnou vodu. Do vychladlých brambor přidejte špenát a vejce, které si předem vyšleháte. Postupně přidávejte mouku nebo krupici a vypracujte těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválejte do tvaru dlouhého válečku a nakrájejte na kousky o velikosti asi 2 cm. Tyto kousky vytvoří noky. Noky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou na povrch (asi 3–5 minut). Poté je vyjměte a odložte stranou.
- Příprava omáčky: Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozpusťte máslo a kuřecí kostky osmažte z obou stran do zlatova. Stačí smažit krátce, aby maso zůstalo šťavnaté. Přidejte smetanu na šlehání a prolisovaný česnek, vše míchejte na mírném plameni. Zakysanou smetanu smíchejte s moukou a tuto směs přidejte do omáčky, aby se zahustila. Nechte povařit, dokud není maso měkké. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
- Servírování: Hotové noky podávejte s kuřecím masem a smetanovou omáčkou.
Podobné recepty
Další recepty
Očistný salát proti nadýmání: Lahodný recept pro zdravé trávení
fitness a dieta
10 minut

Velikonoční sekaná: chutný a velkolepý druhý chod s vařenými vejci
hlavní chody
20 minut