Špenátové noky s kuřecím masem a smetanovou omáčkou - Recept recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 50 minut
Tomáš, 27. 09. 2024

Tento recept kombinuje lahodné špenátové noky s jemným kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Nejenže jídlo působí krásně na talíři, ale díky česnekové omáčce a špenátu si získá i vaše chuťové pohárky. Jídlo je syté a ideální na oběd nebo večeři.

Pro 4 porce

Ingredience

Na noky:

Na omáčku:

Postup přípravy

  • Příprava noků: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě, dokud nezměknou (asi 15 minut). Poté je sceďte a rozmačkejte na hladkou kaši. Nechte vychladnout. Mražený špenát nechte rozmrazit a důkladně z něj vymačkejte přebytečnou vodu. Do vychladlých brambor přidejte špenát a vejce, které si předem vyšleháte. Postupně přidávejte mouku nebo krupici a vypracujte těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválejte do tvaru dlouhého válečku a nakrájejte na kousky o velikosti asi 2 cm. Tyto kousky vytvoří noky. Noky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou na povrch (asi 3–5 minut). Poté je vyjměte a odložte stranou.
  • Příprava omáčky: Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozpusťte máslo a kuřecí kostky osmažte z obou stran do zlatova. Stačí smažit krátce, aby maso zůstalo šťavnaté. Přidejte smetanu na šlehání a prolisovaný česnek, vše míchejte na mírném plameni. Zakysanou smetanu smíchejte s moukou a tuto směs přidejte do omáčky, aby se zahustila. Nechte povařit, dokud není maso měkké. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
  • Servírování: Hotové noky podávejte s kuřecím masem a smetanovou omáčkou.

Tento recept na špenátové noky s kuřecím masem a smetanovou omáčkou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduché, chutné a výživné jídlo. Dobrou chuť!