Speciální pochoutka z rajčat, cibule a výborného nálevu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na nálev (na 1 l vody):

    • 2 lžíce octa
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2 lžíce sol
    • 1 lžíci oleje
    • 2-3 bobkové listy
    • 1-2 hřebíčky
    • 6-7 kousků pepře
    1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i cibuli a česnek.
    2. Zeleninu vrstvíme do sklenic – vrstvu rajčat, pár kusů česneku a vrstvu cibule.
    3. Takto pokračujeme, dokud nenaplníte sklenice asi 1 cm od horního okraje.
    4. Do hrnce nalijeme vodu a dáme na plamen.
    5. Když voda sevře, přidáme ostatní přísady a když se cukr rozpustí, pak, ještě horkou tekutinu nalijeme na zeleninu tak, aby sahala nad ni. Sklenice zavřeme a sterilujeme 10 minut – stačí jen tolik, aby chytila víčka.
    6. Vyjmeme z vody, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.
    7. Druhý den si už můžeme pochutnávat.