Solená zelenina do vývarů, polévek a omáček, za 30 minut máte zásoby na celý rok, bujóny a dochucovadla nepotřebujete recept
-
Snadné na přípravu
-
4
porce
-
0 minut
Postup přípravy
-
- Kořenovou zeleninu očistíme a pokud si chcete ulehčit práci, dejte ji do kuchyňského robota, který ji naseká nadrobno.
- Jinak je třeba zeleninu nakrájet skutečně nadrobno a bude to samozřejmě trvat déle.
- Listy libečku a petržele nakrájíme nadrobno ručně a spolu se solí přimícháme k zelenině.
- Teď už jen stačí naplnit do přirpavených čistých sklenic na zavařování.
- Stačí použít menší skleničky například ty od přesnídávky a zeleninu do nich pořádně natlačit.
- Uzavřeme a skladujeme v komoře – ideální je chladnější a tmavší místo.
- Směs je velmi slaná a proto přidávejte do polévek, omáček nebo pod maso velmi střídmě – do vývaru stačí 1-2 lžičky.
- Směs výborně ochutí a krásně voní, pokud máte domácí zeleninu, je to skvělý způsob, jak ji uchovat do oblíbených domácích pochoutek.
- Já tuto směs přidávám například i do svíčkové.
- Směs vydrží díky soli, která je zároveň i skvělým konzervantem.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: