Smažená cuketa s česnekem a ořechy recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 0 minut
Jan, 12. 06. 2024

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Cuketu omyjeme a oloupeme. V případě, že má nějaká jadérka, klidně je vykrojte. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku, i semínka. Cuketu nakrájejte na drobná kolečka, podobně jako krájíte brambory.
    2. Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen. Do rozehřátého oleje postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že vnitřek bude kašovitý.
    3. Petrželku omyjte a nasekejte nadrobno. Česnek přetlačte a vlašské ořechy rozmixujte nebo posekejte nadrobno nožem. V misce nakonec smíchejte nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Směs přidejte k cuketě a vše spolu dobře promíchejte.
    4. Smažená cuketa nebyla nikdy chutnější. Díky ořechům získá neobvyklou chuť a vaše kuchyň bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat i těm, kteří nemají moc v oblibě zeleninu. Dobrou chuť.